Öğrenciler ödeve alışamadı

Öğrenciler ödeve alışamadı

ABONE OL
Ekim 1, 2023 16:09
Öğrenciler ödeve alışamadı
1 Ekim 2023
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye genelinde olduğu gibi Antalya’da da yeni eğitim öğretim yılı başladı. Okulların açılmasıyla birlikte öğretmenler, öğrencilere ödevler vererek ders çalışma alışkanlığı kazanmalarını teşvik etmeye başladı. Ancak öğrenciler, henüz okula alışamadıkları için ödev yapmak istemiyorlar.

Antalya’da uzmanlar, öğrencilerin okula dönüş sürecinin her yıl olduğu gibi bu yıl da bir uyum süreci gerektirdiğini belirtiyorlar. Özellikle uzun bir yaz tatilinin ardından okula geri dönmenin ve öğrenci rutinlerine yeniden adapte olmanın zor olabileceğini ifade ediyorlar.

Uzman eğitimci Ümit Yavuz, öğrencilerin bu dönemde ailelerin destek ve anlayışına ihtiyaç duyduğunu vurguluyor. Yavuz ayrıca, öğrencilerin ödev yapma isteksizliği durumunda, ailelerin öfke veya baskı uygulamak yerine, iletişim kurarak sorunları anlamaya çalışmaları gerektiğini öneriyor.

Öğrencilerin okula dönüş sürecini kolaylaştırmak için ailelere tavsiyelerde bulunan Ümit Yavuz, öncelikle iletişime geçilmesi gerektiğini belirtirken “Öğrencilerle açık ve anlayışlı bir şekilde iletişim kurun. Onların duygularını dinleyin ve endişelerini anlamaya çalışın. Okul ve ödev zamanlarını düzenli bir şekilde planlayarak rutin oluşturun. Böylece öğrenciler okul alışkanlıklarını yeniden kazanabilirler. Öğrencileri öğrenmeye teşvik edici yöntemler kullanarak motivasyonlarını artırın. Öğrenmeyi eğlenceli ve ilgi çekici hale getirmeye çalışın. Öğrencilere ödevlerinde yardımcı olun, ancak onların bağımsızlığını da koruyun. Sorunlarına yardımcı olun, ancak öğrenme sürecinin bir parçası olarak kendi çözümlerini bulmalarına izin verin” ifadelerine yer verdi.

 

Haber: Çiler İLTUŞ


HIZLI YORUM YAP