Antalya’nın en işlek noktalarından olan MarkAntalya kavşağında simitçilik yapan Yunus Dinç’in simit tezgahında banka IBAN numarasını gören şaşırıyor. Dinç, özellikle gençlerin ödemeyi IBAN yöntemi ile yapmayı tercih ettiğini söyledi.
Antalya sokaklarında yer alan simitçiler, geleneksel lezzetlerini dijital çağa uygun hale getirerek IBAN ile satış yapmaya başlıyor. Sokak satıcıları, müşterilerinin kolaylıkla ödeme yapabilmeleri için bu modern ödeme yöntemini benimseyerek müşteri deneyimini yeniden şekillendiriyor.
Günümüzde dijital ödeme yöntemlerinin yaygınlaşmasıyla birlikte, Antalya sokak simitçileri de bu trende ayak uyduruyor. Artık simit almak isteyenler, sadece cep telefonları veya bilgisayarları üzerinden satıcıların verdiği IBAN numaralarına ödeme yaparak sıcacık simitlerine kavuşabiliyorlar.
MarkAntalya kavşağında simitçilik yapan Yunus Dinç, “Müşteri geliyor simit istiyor. Bazen fazla simit alan oluyor ve nakit çıkışmıyor. Kredi kartı ile ödeyip ödeyemeyeceklerini soruyorlardı. Bizim kredi kartı ile satışımız olmadığı için biz de hesaba ödeme yapabileceklerini söyledik. Bu sistem zamanla oturdu ve özellikle çok simit alanlar ödemeyi IBAN yöntemi ile yapmaya başladı. IBAN yöntemini kullananlar en fazla gençler oluyor” ifadelerini kullandı.
Yunus Dinç isimli simit satıcısı, simit satışında IBAN ile ödeme yapma fikri, müşterilerin nakit taşıma zorunluluğunu ortadan kaldırarak daha güvenli ve kolay bir alışveriş deneyimi sunduğunu kaydetti ve aynı zamanda bu yöntemin, kendilerinin işlerini modernize etmelerine olanak tanıdığını kaydetti.
Birçok simitçi, IBAN ile satış yapmaya başladıklarını duyurarak müşterilerini bu yeni ödeme yöntemi hakkında bilgilendiriyor. Simit almak isteyenler, satıcıların belirttiği IBAN numaralarını kullanarak ödeme yapabiliyorlar ve ardından simitlerini afiyetle yiyorlar.
Haber: Yalçın KÜÇÜK