Türkiye’nin Gül Bahçesi Isparta’da Gül Fuarı ve Uluslararası Gül Festivaline katılan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) Başkan Yardımcısı Hasan Erdem, “Bundan sonra Isparta’mızı turlarımıza dahil etmeyi düşünüyoruz. Burada turizm sektöründe geri kalmışlığın hak ettiği yerde olmayışının nedenlerini de sayın başkanımızla birlikte araştırıp, belirleyip onların çözüm yollarına bakacağız” dedi.
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) Başkan Yardımcısı Hasan Erdem Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın davetlisi olarak Isparta’ya geldi. Gül Fuarı ve Uluslararası Gül Festivali kapsamında etkinliklere katılan TURSAB Başkanı Erdem, Isparta için turizmin gelişmesi noktasında önemli mesajlar verdi. Gül bahçeleri, Gül Fuarı ve Isparta Belediyesinin Etnografya Müzesinde incelemelerde bulunan Erdem, “TURSAB olarak açıkçası Isparta’da ilk defa bulunuyoruz. Bundan sonra Isparta’ya önem vereceğiz. Sayın Başkanımızla ilk defa tanıştık, gerçekten değerli ve duyarlı bir başkanımız. Bu konuda ben Ispartalıları tebrik etmek istiyorum. Aynı zamanda şanslı insanlar olduğunu düşünüyorum. Başkanın takdire şayan çalışmaları var. Bizde her zaman onun yanında olacağız” dedi.
İnceleme ve ziyaretlerinin ardından önemli mesajlar veren TURSAB Başkan Yardımcısı Hasan Erdem şunları söyledi:
“Gül motiflerinin, esanslarının, ürünlerinin en iyi şekilde sergilendiği bir fuarla karşılaştık. Katılım çok iyi, düzenlenen atmosfer çok güzel. Panelistlerle birlikte gül konusunu konuştuk. Değerli bilgiler verdi. Türkiye Seyahat Acentelerini temsilen burada bulunuyorum. Türkiye’nin turizme hitap edecek olan tüm ürünleri, öz kaynakları ve ülkemizin tüm değerleri bizim için önem arz ediyor. Bunları ürün haline getiren, rötuşlayan, raflara koyan satışa hazır hale getiren tüketiciye sunumuna hazırlayan tüm ürünleri alıp dünyada bunu tanıtmak, pazarlamak görevi de bize düşüyor. Ülkemize getirdiğimiz insanları, gurupları bu gibi hazır hale gelen bölgelerimizde gezdiriyoruz.
Etnografya Müzemiz gerçekten çok dikkatimi çekti. Binlerce halı, el dokuması var. Burada geleneksel bir tarih var. Tarihimize dayanan motiflerimiz var. Bunu anlatmamız gerekir. Dünyanın tüm bölgelerindeki insanlık ortak mirasını, kültürünü arıyor. Artık kültürler arası kaynaşma, birlik beraberlik söz konusu. Hangi medeniyetten kalırsa kalsın sonuçta insanlığın ortak bir kültürü kabul ediliyor. Bizde atalarımızdan kalan ortak mirasımızı, insanlığın ortak kültür mirası olarak kabul edip şimdiki neslimize ve bizim dışımızdaki insanlara da anlatmak yükümlülüğümüz var. Bu bize ekonomik bir katma değer olarak geri dönüşüm sağlar. Ülkemizin dövize en çok ihtiyaç olduğu ve turizm sektöründe öneminin bu noktada olduğunu ifade etmek istiyorum. Bundan sonra Isparta’mızı hem turlarımıza dahil etmeyi düşünüyoruz. Burada turizm sektöründe geri kalmışlığın hak ettiği yerde olmayışının nedenlerini de sayın başkanımızla birlikte araştırıp, belirleyip onların çözüm yollarına bakacağız. Ulaşımı biraz kolaylaştırmak lazım. Isparta’ya sadece İstanbul’dan bir ulaşım var. Havalimanı tam işlek, aktif değil. Bunun üzerinde duracağız. Turizm öz kaynaklarını biraz daha ortaya çıkarmamız gerekiyor. Sahip olduğumuz öz kaynaklar zaten belli. TURSAB olarak açıkçası Isparta’da ilk defa bulunuyoruz. Bundan sonra Isparta’ya önem vereceğiz. Sayın Başkanımızla ilk defa tanıştık, gerçekten değerli bir başkanımız. Çok duyarlı bir başkan. Bu konuda ben Ispartalıları tebrik etmek istiyorum. Aynı zamanda şanslı insanlar olduğunu düşünüyorum. Başkanın takdire şayan çalışmaları var. Başarılarının devamını diliyorum. Bizde her zaman onun yanında olacağız”
TURSAB Başkan Yardımcısı Hasan Erdem’in Isparta’ya yapmış olduğu ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da, “Müzemiz, Türkiye’nin kilim etnografyası noktasında tek. Isparta’mızda böyle bir müzenin oluşunu kendileri de yüksek takdirle karşıladılar. Türk halkı asaletini, kökünü seviyor, inceliyor. Cumartesi günleri müzemizi bin 500 kişi ziyaret ediyor. Pazar günleri de müzemiz açık. Herkes buradan, bilgi, kültür duygu alıp gidiyor. Tarihten herkes hissesini alıyor. Türkiye’ye, Tük Milletine ne kadar güzellik, heyecan, bilgi, kaynak verdiğini görüyoruz. Yine düşey kulemizde de halılarımız var. Türkiye’nin konusuyla ilgili en büyük müzesi burası. Bir belediye bu müzeyi kuruyor. Türk milleti olarak özümüzü ve tarihimizi ortaya koyuyoruz. Bu müzemizin Türkiye’ye ve dünyaya hayırlı olması temennisinde bulunuyorum” görüşlerinde bulundu.
TURSAB ile ortak çalışma yaparak turizm haritası çıkartılması noktasında da değerlendirmelerde bulunan Başkan Günaydın, “TURSAB Başkan yardımcımız Gökkubbe’de bulunan kapımızı görmeye geldi. Bazı eserleri ve festival ile fuarımızda incelemelerde bulundu. TURSAB Başkanımızı tebrik ediyorum. Böyle yerleri de ortaya çıkarıyor. Türkiye’nin kültürünü anlatabilme açısından buraya turların düzenleneceğini, yeni bir harita çıkarmayı düşündüklerini söyledi. Yine diğer yerlerimize de yayılacak. Bunlarla ilgili bilgi verdik. TURSAB’a gönülden teşekkür ediyorum. Bir program içerisine girildi. Isparta’ya turların sadece festival ve fuarlarda değil, turu 365 güne çıkarmayı planladıklarını söyledi. Belediye olarak diğer müzelerimizin bitmesi ve teleferik projemizin de tamamlanmasıyla birlikte Isparta sadece Türkiye’ye değil, dünyaya hitap edecek. Bu düşünceler, ülkemize milletimize hayırlı olsun temennisinde bulunuyorum” ifadelerinde bulundu.
Haber Merkezi