Gençler uyumuyor! Ergenlikte yaşanan uykusuzluk sorunu tersine çevrilebilir mi? Psikolog Tuğba Ekin’den kritik ipuçları. Ergenlerin neredeyse dörtte biri uykusuzluk problemiyle boğuşuyor. Uzmanlar ise küçük değişikliklerin büyük bir fark yaratabileceğini belirtiyor.
Psikolog Tuğba Ekin” Gençlerde uyku bozukluğunun en sık gördüğümüz nedenlerinden biri ekran ve teknoloji bağımlılığı.
Yoğun ders programları, sabah erken saatlerde başlayan okul günleri ve ekranların cazibesi göz önüne alındığında, birçok ergenin yeterince uyumaması şaşırtıcı olmadığını söyleyen uzmanlar ebeveynlerin dikkat etmesi gerektiğini söyledi.
Gençlerde ekran bağımlılığını görüyoruz.
Antalya’da yaşayan Psikolog Tuğba Ekin” Gençlerde uyku bozukluğunun en sık gördüğümüz nedenlerinden biri ekran ve teknoloji bağımlılığı. Maalesef günümüz ergenlerinde ve hatta çocuklarda bile bugün çok uzun süreler ekran kullanıldığını görüyoruz. Özellikle mobil cihazların kullanımının artması ve sosyal medyanın aşırı şekilde kullanılması sonucunda gençlerde ekran bağımlılığını görüyoruz. Dolayısıyla, uykusuzluk çeken çocuklarda uyku hijyeninin düzenlenmesi büyük bir önem taşıyor” ifadelerini kullandı.
Telefon ve tablet kullanımı da gençlerde uyku problemleri yaşattığı gözlemlendi. Uzmanların önerisine göre uyku saatinden bir saat öncesinden bu alışkanlıklarını rafa kaldırılmalarını ebeveynlere önerdi.
Haber Merkezi